Nieuws

Onderstaand onze laatste nieuwsitems en mededelingen

Aalberts Duurzaam installeert eerste systeem groepsaankoop Apeldoorn

De eerste zonnepanelen van de groepsaankoop actie in Apeldoorn Zuidoost zijn in maart geïnstalleerd. Eén van die installaties was afgelopen woensdag, in de wijk De Maten. Vertegenwoordigers van de gemeente Apeldoorn en de installateur gingen langs bij de familie Elshof met een bloemetje en taart.

De familie Elshof was een van de eersten die zich inschreven voor de groepsaankoop, naar aanleiding van de brief die de gemeente in januari stuurde aan bewoners van de regio Apeldoorn Zuidoost. In deze brief deed de gemeente bewoners een aanbod om zonnepanelen aan te schaffen, tegen aantrekkelijke voorwaarden. De gemeente Apeldoorn organiseerde de actie samen met het Regionaal Energieloket.

zonnepanelen groepsaankoop s

De familie Elshof is blij met de installatie van de zonnepanelen. “We dachten al langer na over de aanschaf van zonnepanelen. De groepsaankoop gaf net dat extra zetje en begeleidde ons in het proces.” aldus Renske Elshof. Op het dak van de familie Elshof worden 15 panelen gelegd, die meer opleveren dan het huidige stroomverbruik. “Op deze manier houden we ook rekening met de toekomst. Die extra stroom kunnen we bijvoorbeeld gaan gebruiken voor een elektrische auto of koken op inductie.”

Succesvol
Met deze actie wil de gemeente duurzame energieopwekking door particulieren stimuleren. De groepsaankoop bundelt de vraag naar zonnepanelen in één gebied, waardoor een scherpe prijs mogelijk is en de bewoners ontzorgd worden in de aanschaf en installatie van zonnepanelen.

In februari ging de actie van start en waren er drie informatieavonden. Ruim 650 huishoudens schreven zich in voor een woningopname. Inmiddels hebben 50 huishoudens via de groepsaankoop zonnepanelen aangekocht en de komende tijd volgen er meer.

“Een prachtig resultaat en mooi om te zien dat zoveel mensen willen investeren in zonne-energie op hun eigen dak.” aldus wethouder Mark Sandmann. “Bewoners kunnen zo niet alleen besparen op hun eigen elektriciteitskosten, maar dragen daarnaast ook bij aan een duurzamer Apeldoorn.”

Energiek Apeldoorn
Zelf aan de slag met energie in je eigen huis? Energiek Apeldoorn helpt je graag met tips, inspiratie en gratis advies door een energiecoach of energieadviseur.

zonnepanelen groepsaankoop

Bron: www.energiekapeldoorn.nl


Deel dit artikel via: