Nieuws

Onderstaand onze laatste nieuwsitems en mededelingen

Oener bedrijf haalt met ‘SolarWorld’ topkwaliteit binnen!

Aalberts presenteert unieke bolide op zonne-energie

Mei 2014:

OENE – Aalberts Duurzaam presenteert zaterdag 10 mei de SolarWorld GT als topattractie op een beurs met een negental ondernemers die het milieu en duurzaam hoog in het vaan hebben staan. Deze Gran Turismo is het enige road voertuig dat puur op zonne-energie rijdt. Het paradepaardje van een Duits bedrijf dat met een reeks zonnepanelen de absolute top vertegenwoordigt. Aalberts, dat zich heeft ontwikkeld tot de duurzame specialist op de Veluwe, testte ze en nam de Rolls Royce onder de panelen op in de productlijn. Bezoekers van de beurs, die van 9.00 – 16.00 uur plaats vindt bij Van Triest aan de Tongerenseweg 116 te Epe, krijgen alle informatie die ze willen. Bovendien vindt een uitgebreide presentatie plaats.
,,We voelen ons bevoorrecht dat we ons assortiment met deze panelen van een superkwaliteit aan ons assortiment mogen toevoegen. En dat geldt in niet mindere mate voor de auto, die is ontwikkeld aan de Universiteit van Bochum en inmiddels 40.000 kilometer aflegde om de wereld te overtuigen. Ze toerde in 414 dagen rondom de aarde.’’ Wie de bolide ziet valt er als een blok voor. Toch moet men nog even geduld hebben om deze auto van de toekomst te kunnen aanschaffen. Los van energiebronnen, wanneer we de zon als grootste even vergeten. Er komt geen stekker aan te pas. Het leeggewicht is 300 kilo; met een eenmalige lading van de batterijen kan men 400 kilometer zonder zonlicht afleggen. De topsnelheid bedraagt 100 kilometer per uur.
Extreem
De SolarWorld panelen zijn onder extreme omstandigheden getest. Daarmee werd het bewijs geleverd dat ze tegen alle (weers)omstandigheden opgewassen is. Het bedrijf is sterk gericht op innovatie waarbij de kwaliteit van de basis niet alleen wordt gehandhaafd, maar in belangrijke mate opgekrikt tijdens het voortschrijdend proces. Bij de presentatie in Epe is een team van technici aanwezig om technische bijzonderheden uit de doeken te doen. De auto ziet er gelikt uit. Maar voor Aalberts is de leverantie van de hoogwaardige panelen minstens even interessant. Hier gaat het immers om producten die nu leverbaar zijn.
Het bedrijf kreeg geruime tijd geleden al het verzoek van de Duitse producent om de geavanceerde panelen te testen. ,,We hebben dat de afgelopen jaren gedaan op diverse daken, de tientallen opstellingen leveren prima rendementen op”, weet adviseur William Dekker uit ervaring.