Nieuws

Onderstaand onze laatste nieuwsitems en mededelingen

10% energie besparen?

Monitoring

Februari 2014:
Besparen op energie? Kan makkelijk. Als je weet waar je op moet letten. Dat kan met de Qbox, een superhandige energiemonitor. Want bewuster omgaan met energie begint met inzicht in je energieverbruik. Je ziet in één oogopslag hoeveel stroom je verbruikt en hoeveel je zelf opwekt. Als je een slimme gasmeter hebt, kun je ook je gasverbruik inzien. Op ieder moment. Via je pc, tablet of smartphone.

Bespaar tot 10% op je energierekening
Besparen op energie begint met inzicht in je energieverbruik. Via Mijn Energie, je persoonlijke webpagina, word je je opeens heel bewust van alle apparaten die aanstaan. In de grafieken zie je wat een wasbeurt of kippetje garen kost in KwH en €. Je ontdekt sluipverbruik: apparaten die je niet actief gebruikt en wel stroom verbruiken. Het fijne is, je hebt nu controle over die grafieken en dus je energieverbruik. Door de stand-by knop van tv of pc niet meer te gebruiken. Of alleen een was te draaien als de trommel volledig gevuld is. Alles bij elkaar kun je tot wel 10% op je energierekening besparen.
Inzicht en grip op je energierekening
Je kunt je toch niet voorstellen dat je maar één keer per jaar een telefoonrekening krijgt zonder specificaties? Als het om energie gaat, vinden we dat wel normaal. Weet jij of je nu veel of weinig energie verbruikt? Je wil toch grip hebben op je energierekening? Dat kan, met de Qbox. Via je persoonlijke webpagina zie je wat je verbruikt, op dag-, week- of maandbasis. En als je te veel energie verbruikt, kun je actie ondernemen. Dus geen vervelende verrassingen meer als de jaarafrekening op de mat valt. Ook kun je jouw energieverbruik vergelijken met die van hetzelfde type huishouden. Download de handige app op Google of in uw Appstore.

Onhafhankelijk van energieleverancier
Het maakt niet uit bij welke energieleverancier je zit: deze energiemeter werkt overal. Wel zo fijn, want als je overstapt, laat je de Qbox gewoon hangen. En je energiegegevens blijven bewaard. Heb je een slimme-, led-, of draaischijfmeter? De Qbox past op allemaal!

Inzicht in opbrengst van je zonnepanelen
Als je zonnepanelen hebt dan wil je natuurlijk graag weten wat dit je nu werkelijk oplevert. In Mijn Energie, je persoonlijke webpagina, zie je het resultaat van het verbruik minus je eigen opwek. Zodra de opwek hoger is dan het verbruik, gaat de grafiek onder nul.
We kunnen ook verbruik en opwek in één grafiek weergeven met twee aparte lijnen. Het voordeel hiervan is dat je daadwerkelijk ziet wat de zonnepanelen hebben opgewekt en hoeveel energie het huishouden in totaal heeft verbruikt.
Direct de Qbox bestellen? Bel 0578-641294 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit artikel via: