Nieuws

Onderstaand onze laatste nieuwsitems en mededelingen

‘Aalberts’ Oene gaat voor duurzaam

Schaapskooi

December 2012:
OENE – Met de oprichting van Aalberts Duurzaam B.V. zet het bedrijf in op het energieneutraal maken van bedrijfspanden en woningen. Het is regionaal al één van de grootste spelers in de markt. Met deze stap wil het de verantwoordelijkheid voor een goed milieu accentueren. Henk Joost Horst is binnengehaald om de cliënt van het juiste advies te voorzien. De focus is met name gericht op zonnepanelen met een gemiddelde terugverdientijd van negen jaar voor particulieren en aantrekkelijke fiscale perspectieven voor het bedrijfsleven. ‘Laten we nu net op dát terrein met onze ervaring de markt optimaal kunnen bedienen’, zegt directeur Zwier van der Weerd.
In vele andere Europese landen zijn ze er al veel langer achter dat de consument toegroeit naar het zelf opwekken van energie met een beetje ondersteuning van buiten. ‘We denken mee; hebben grote concepten ontwikkeld zoals het lichtdoorlatende en waterdichte systeem. Daarover binnenkort meer”. Horst geeft aan dat het bedrijf allerlei slimme technieken in huis heeft om het station ‘Energiecentraal’ te bereiken. Te denken valt aan warmtepompen, zonneboilers en paletkachels. Nederland doet het slecht bij het terugdringen van het energieverbruik. Daar waar men in Duitsland zorgt voor een korte terugverdientijd door een garantie af te geven voor goede opbrengst van kilowatturen, Griekenland en België ruime subsidie verstrekt om de panelen op het dak te leggen kiest Nederland voor natuurlijke marktwerking. “Op zich geen slecht uitgangspunt maar we lopen hierdoor hopeloos achter”, constateert Zwier.

Kwaliteit
Er zijn 700 fabrieken en 200 merken in de sector. “Ze geven allemaal garantie maar velen zullen omvallen. We hebben onze weg in het doolhof gevonden, een ijzersterke producent in Canada gevonden met top kwaliteitscontrole dat geen enkele vrees kent om te vallen”. Aalberts is toonaangevend in de driehoek Zwolle-Arnhem-Amersfoort. (Jonge) gezinnen met 100 tot 350 euro per maand aan energiekosten kunnen het geld dat ze op energie besparen goed gebruiken voor aflossing van de hypotheek. Met een fijne neus voor ethiek leiden zonnepanelen ook nog eens tot verfraaiing. De windmolen met terug verdientijd van 15 jaar staat in de schaduw van het zonnepaneel.

Deel dit artikel via: